Over Co-Muziek

Co-muziek

Het project Co-muziek begon half maart 2020. In diverse landen zagen we mooie initiatieven ontstaan waarbij muziek een belangrijke rol speelde. Mensen zongen met elkaar vanaf hun balkon of maakten muziek met elkaar via internet.

Wij, Pauline Willems en Sanne de Jonge, werden door Indebuurt033 met elkaar in contact gebracht omdat we beiden zo graag iets voor anderen wilden doen. De muziekfilmpjes maakten ons blij en inspireerden ons. Toen werd er bekend gemaakt dat de deuren van zorginstellingen sloten en kwetsbare inwoners van onze stad Amersfoort geen bezoek meer mochten ontvangen. We zijn meteen vol enthousiasme het project Co-muziek gestart. De naam vinden we toepasselijk omdat “Co” staat voor Corona maar ook voor Samen. Want muziek verbindt mensen.

Inmiddels hebben we een geweldige groep muzikanten waarmee Co-muziek kleinschalige muzikale optredens organiseert. De eerste optredens waren op 22 maart jl. en waren meteen een groot succes. Iedereen werd er blij van: de bewoners, de medewerkers, toevallige voorbijgangers en ook de muzikanten genoten ervan! Het gemis van familie en vrienden blijft groot. Door de muziek verschuift dit gevoel voor even naar de achtergrond.

We leveren maatwerk en geven persoonlijke aandacht. Dat vertaalt zich in een passende match tussen artiest en locatie, gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van beide partijen. Inmiddels hebben we zo’n 100 mooie optredens kunnen organiseren. De duur van de optredens is ongeveer dertig minuten. Zowel de locaties als de artiesten beleven iedere keer veel plezier aan de optredens en dat maakt ons project tot een succes.

We hebben geen budget. De muzikanten doen belangeloos mee aan ons project. Daar zijn we heel dankbaar voor! Met deze website hopen we bij te dragen aan hun naamsbekendheid. Uiteraard houden we ons ook aan de RIVM-richtlijnen. Dat betekent onder andere dat de optredens niet vooraf publiekelijk aangekondigd worden en dat de 1,5 meter afstand zorgvuldig in acht wordt genomen.

Tot slot: wij blijven samen enthousiast verrassingsoptredens organiseren, zolang onze artiesten willen optreden en er vraag naar is vanuit de locaties.

Wil jij je als artiest aansluiten bij Co-muziek, of wil je op jouw locatie de bewoners verblijden met een optreden? Neem contact met ons op!

Powered by Project Icarus